Ettevõttest

Teadmisjanu viis mind aastal 2013 Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli õppima ning sealt praktikale suurmesilasse. Lisaks praktikale ja  kaheaastasele töökogemusele suurmesilas täiendasin enda teadmisi 2017. aastal Uus-Meremaa 5000 mesilasperega suurmesilas, mis oli peamiselt keskendunud manuka mee tootmisele.

Alustasin mesilaste pidamist 2010. aastal. Mesilastega tegelemise palavik tabas mind ootamatult ja ei ole siiani veel üle läinud. Minu kireks oli ennekõike mesilaste-mesilasperede toimimine, tahtsin saada aru, kuidas on võimalik loodusest koguda niivõrd suurepärast toodet, nagu seda on mesi.

Oma ettevõtte, OÜ Mesiveski, asutasin aastal 2013. Enda ettevõtte arendamisel olen jõudnud arusaamiseni, et ennast tuleb igapäevaselt täiendada: otsida uusi teadmisi nii vanadest kui uutest raamatutest, teiste kogemustest, internetist, praktikast.


Oma klientidele tahan pakkuda alati kõrge kvaliteediga mett, mesilasemasid, mesilasperesid.

Mesi

Olen oma elu jooksul proovinud väga paljusid erinevaid meesorte ja võin kinnitada, et Eesti ja üldse laiemalt põhjamaine mesi on üks maailma parimaid. Miks? Kui ma võtan näiteks Põlvamaa, kus asuvad minu mesilaspered, siis võin öelda, et siin on lihtsalt niivõrd liigirikas looduskeskkond. Looduslikud jõelammid vahelduvad rabade, raiesmike, metsade ja niitudega, kus kasvavad suurepärased meetaimed: paju, naat, harakputk, ojamõõl, metsvaarikas, võilill. Lisaks kultuurmaastikud: aiad, põllud, pargid, kust leiab õunapuid, marjapõõsaid, ristikut, uba, mesikat, tatart. Mesilased koguvad selle elurikkust täis nektari kokku ja talletavad neis sisalduva õietolmu, vitamiinid (B1, B2, B3, B6) ning omalt poolt lisatud ensüümid suurepärases mees.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga