Mesilased

Mesilaspered

Hetkel ei ole mesilasperesid saadaval!

2023 aasta kevadel müün ületalvitunud 6-raamseid Itaalia rassi mesilasperesid 2022 aasta suvel paarunud emadega. Kasutan Langstrothi raame, mille mõõdud on 482 mm X 230 mm. Mesilaspere on kliendile üleandmiseks tavaliselt valmis umbes võilille õitsemise ajaks. Orienteeruvalt 10.05. paiku. 6-raamne mesilaspere sisaldab nelja haudmeraami ja 1-2 söödaraami. Sellisel mesilasperel on kiire areng ning õigeaegsete hooldusvõtetega saab perelt heade ilmastikuoludega jooksval aastal korraliku saagi. Näiteks aastail 2019/20121 saadi 50-60 kg mett.

 

Mesilaspere hind on 200 eurot (sisaldab km). Mesilasperede müük toimub ostja taarasse. Mesilaspered väljastan pärast arve laekumist.

Täiendavate küsimuste ning suuremate koguste osas palun võtke ühendust: Telefon +372 55660798 

E-mail siimounap@gmail.com

 

NB! Mesilasperede tellimuse saab esitada kodulehe kaudu aga kätte toimetada posti teel ei saa.

 

Mesilasperesid on saadaval piiratud koguses!

Pildid on illustratiivsed.

Mesilasemad

Hetkel pole mesilasemasid saadaval!

Sõltuvalt ilmadest on mesilasemad saadaval orienteeruvalt  15-20. juunist!

2023. aastal müün Buckfasti F1 mesilasemasid. Vageldusmaterjal on pärit Eesti tõuaretajalt Daniil Brantilt väljavalitud B15 (DBt). Vaata paljundatava mesilasema sugupuud ja kirjeldust siit.

Vaata ka Eesti Mesilaste Aretusühingu kodulehte.

Lisaks vageldan minu poolt väljavalitud Taanist pärit tõuema Keld Brandstrupilt (vaata paljundatava KB053 mesilasema sugupuud). 


1-5 paarunud mesilasema 35 € tk

6-12 paarunud mesilasema 30 € tk

Suuremate koguste puhul küsi pakkumist!

Hinnad sisaldavad käibemaksu.

Saadan mesilasemasid ka Omniva kulleriga. Kui soovite emasid tellida kulleriga lisandub kulleri hind 7 €. Alates 5 ema tellimisest on transport tasuta.

Enda mesilas pean valdavalt Itaalia rassi mesilasemasid ja buckfasti tõugu mesialsemasid, kes tänu parimate emadekasvatajate tööle on kohanenud põhjamaiste oludega ning on meie kliimas rahulikud, saagikad ja hästi talvituvad.

Mesilasemasid olen kasvatanud alates 2013. aastast. Nüüdseks võin öelda, et olen omandanud piisavalt kogemusi, et pakkuda enda kasvatatud emasid ka teistele mesinikele. Oma mesilasemade juures pean oluliseks talvekindlust, rahulikkust, meetoodangut, sülemlemiskainust ning haiguskindlust. ka